fbpx
Een woning aankopen in Spanje:

Een woning aankopen in Spanje.

Er zijn een aantal zaken waar je aan moet denken als je een woning in Spanje wil aankopen.

Voorbereid zijn:

Andaluza Estates heeft als doel om een geschikte woning voor u te zoeken.

Als u de woning van u keuze heeft gevonden dan kan  U deze  reserveren, maar u moet daarvoor wel de financiële middelen hebben.

Het minimumbedrag ligt tussen € 5.000,- en € 6.000,- maar zou ook meer kunnen zijn voor woningen met een hogere prijs. Deze reservering kosten kunnen worden betaald via een bankoverschrijving en of een credit kaart.

Zorg ervoor dat u direct kunt beschikken over de benodigde documenten. [Klik hier voor meer informatie]

Het kiezen van uw juiste woning:

Wanneer u uw woonhuis heeft gevonden zal Andaluza estates namens u met de verkoper onderhandelen over de prijs en de levering voorwaarden. De voorwaarden kunnen zijn bijvoorbeeld : de hypotheek verstrekking, adviezen van een advocaat, oplevering datum, en de betaling aan een advocaat of aan de notaris.

Andaluza Estates kan u helpen een advocaat te vinden, zodat u er zeker  kan zijn dat het koopproces correct zal worden afgehandeld.De advocaat geeft u daarvoor een vrijwaring na zijn onderzoek.

Het selecteren van uw advocaat:

Er zijn veel advocaten aan de Costa del Sol die zowel in uw taal spreken als Spaans spreken. Uw advocaat zal ervoor zorgen dat de overdracht van onroerend geregeld word volgens de Spaanse wet en dat uw woning vrij is van schulden en voldoet aan de bouw normen met de juiste bouw vergunningen.

Het officieel maken van uw aanbod:

Zodra er een mondelinge overeenkomst is tussen de verkoper en de koper, is de volgende stap het formaliseren van het aanbod door middel van een zogenaamd reservering contract. De aanbetaling dient te worden overgemaakt op de bankrekening van uw advocaat of notaris naar keuze om blijk te geven van de serieuze interesse in het pand. De woning wordt vervolgens uit de verkoop gehaald.