Uw auto meenemen naar Spanje

Als u tot 182 dagen per jaar in Spanje verblijft kunt u gerust met uw Nederlandse kenteken rondrijden, uiteraard moet de auto in Nederland verzekerd zijn.
Eerst auto uitvoeren uit Nederland

De registratie in Nederland moet worden beëindigd. U kunt zich wenden richten tot de Rijksdienst voor het wegverkeer, Afdeling Centrale Informatie en Administratie. Na verwerking krijgt u het gestempelde deel II van het kentekenbewijs en de uitvoer-verklaring.
Vervolgens gaat u de auto invoeren in Spanje

De auto maakt deel uit van uw verhuisboedel, daarbij geldt wel dat de B.T.W. in Nederland moet zijn afgedragen, dat je de auto in Nederland werkelijk hebt gebruikt gedurende zes maanden en dat het voertuig tenminste 6.000 kilometer heeft gereden.
Voor registratie van de auto in Spanje kun wendt u zich tot de Verkeersdirectie (DGT) van het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken.
Bij de registratie dient u een Spaanse verblijfsvergunning te overleggen en de Spaanse kenteken registratie-belasting (=Impuesto de matriculación) te betalen.
Vaak moet de auto in Spanje een keuring ondergaan, de zgn. I.T.V. (= Inspección Técnica de Vehículos). Eenmaal in Spanje geregistreerd, moeten auto’s die vijf tot negen jaar oud zijn om het jaar worden gekeurd, is de auto ouder dan moet deze ieder jaar worden gekeurd.

Voor meer informatie kunt zich wenden tot de DGT http://www.dgt.es/es/

Andaluza Estates is de makelaar aan de Costa del Sol waar u terecht kunt met al uw vragen over het kopen van een woning in Spanje.

Costa del Sol (Spaans voor zonnekust) is een 300 km lang gedeelte van de Spaanse kust aan de Middellandse Zee, de zuidkust van de Spaanse landstreek Andalusië tussen Gibraltar en Almería. De costa ligt in de Spaanse provincies Málaga, Cádiz en Granada.

Málaga is de belangrijkste stad aan de kust en vormt ook de scheiding tussen het toeristisch populaire westelijk deel met de badplaatsen Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Mijas, Manilva en Estepona en het oostelijk deel met de plaatsen Torre del Mar, Vélez-Málaga, en Nerja.

error: Content is protected
Open chat
Hello, how can we help?