Huis Kopen in Mijas

Prachtig Wonen aan de Zee.

1 k
Aantal inwoners
1
Beschikbare huizen
1
Recent verkocht

Wonen in Mijas

Mijas Pueblo is een pittoresk dorp, gelegen op een rotsplateau. Deze rots werd al bewoond door de Romeinen, de Moren en de Feniciërs.Tijdens de Romeinse bezetting werd het dorp ‘Tamisa’ genoemd. Het dorp was van economisch belang vanwege de weg ‘Vía Apia’ die de stad Cádiz met Malaga verbond. De Arabieren noemden het dorp ‘Mixa’, waarna het later ‘Mijas’ werd genoemd door de Christenen. Mijas ligt op 32 km van Malaga en je kan ernaartoe via bus (M-112) vanuit het centrum van Malaga. Mijas Pueblo Aan de randen van Mijas pueblo is een park aangelegd waar men gezellig kan wandelen en vanuit dit hoger gelegen punt kan je ook genieten van een spectaculair uitzicht over de kust.

Mijas Pueblo is de perfecte combinatie tussen het oude Spaanse dorp met Arabische invloeden en de hedendaagse charmante aanpassing ervan met mooie binnenplaatsen, tuinen, restaurants, … Aan de kant van de berg zie je witte huisjes die in levendig contrast staan met het groen van de pijnbomen, kortom een plaatje.

Gemiddelde huizen prijzen Mijas

De gemiddelde prijs per vierkante meter voor Mijas bedraagt €3.086,-. De gemiddelde prijs van woningen in Marbella bedraagt €€592.597 op basis van 1.800 woningen.

Wijken Mijas

Een leven aan de zee

AndaluzaEstates is gespecialiseerd in de verkoop van villa’s en appartementen in Mijas.