Overwinteren in de zon. Heerlijk toch?

Overwinteren is een verblijf van een paar maanden in een warm land, om zo de koude en natte winter van Nederland en België te ontvluchten.

De meest voorkomende redenen om te overwinteren in Zuid Spanje zijn het fijne klimaat aan de Costa del Sol en het relaxte, gezonde leven. Gezondheid is ook vaak een reden om niet in de kou en nattigheid te blijven.

In de winter vertrekken gepensioneerden en 50 plussers naar de Spaanse Costa´s om te overwinteren. Spanje is zeer geschikt om te overwinteren vanwege het mediterrane klimaat, het prachtige landschap, de vriendelijke bevolking en de schone lucht. Overwinteren in Spanje aan de Costa Blanca, in het bijzonder Benidorm, de Costa Brava en de Costa del Sol in Zuid Spanje is populair, maar ook de overige gebieden van Spanje, zoals de Spaanse eilanden Ibiza, Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura komen steeds meer in trek.

Overwinteren van November tot Maart

Vanaf november begint aan de Spaanse Costa’s het seizoen van de overwinteraars. In de winter treft men er vooral ouderen uit de noordelijke delen van Europa. Na een wandeling over de boulevard en door het centrum wordt er koffie gedronken op een terrasje. Mensen kijken is leuker dan de dierentuin! ’s Middags een korte siësta of gaat u liever nog een rondje golfen? En aan het einde van de dag een afzakkertje in een barretje. Wat wil een mens nog meer? Een verblijf hoeft niet veel te kosten. Als u een bedrag van € 1200 uittrekt voor alles tezamen, en daar bedoel ik mee een appartement met alle onkosten en leefgeld, leeft u als een koning.

Het weer in Nederland en België

Een favoriet gespreksonderwerp is natuurlijk het weer in Nederland en België. Liefst regen en storm, of als het even kan sneeuw en gladheid, terwijl men zelf heerlijk in het zonnetje zit. Het weer is de hoofdreden om te overwinteren in Spanje, alhoewel het niet altijd precies is wat men zich er van voorgesteld had.

Heeft u plannen om te overwinteren en zoekt u een geschikt appartement hiervoor? Laat het ons weten en wij houden het in de gaten voor u. Een verblijf hoeft niet veel te kosten. Als u een bedrag van € 1200 uittrekt voor alles tezamen, en daar bedoel ik mee een appartement met alle onkosten en leefgeld, leeft u al heerlijk. Veel appartementen die in de zomer verhuurd worden aan vakantiegangers staan leeg in de winter.