Voorlopige Koop Contract

Na het reserveringcontract is ondertekend wordt een Spaanse voorlopige koopovereenkomst opgesteld en 10% van de aankoopprijs minus de aanbetaling zal moeten worden betaald.

Definitieve overdracht van de akte bij notaris

De verkoop is definitief nadat de koopakte is getekend bij de notaris, in aanwezigheid van beide partijen, hun advocaten en makelaars, en als de betaling is afgerond.

Registratie van de eigendomsakte

Zodra de eigendomsakte is ondertekend, zal de notaris een kopie aan het kadaster faxen. Uw advocaat zal de overdrachtsbelasting met betrekking tot uw aankoop te regelen en de formele aspecten van de registratie van de eigendomsakte controleren. De definitieve registratie kan tot twee maanden duren. Uw advocaat zal ook zorgen voor de registratie voor nutsvoorzieningen zoals water en elektriciteit en de automatische incasso daarvan via uw bank.

Kosten van het kopen van een woning in Spanje

Bij het kopen van een woning aan de Costa del Sol moet u rekening houden met drie verschillende kostenposten en twee soorten belastingen. Als vuistregel kunt u aanhouden dat deze kosten ongeveer 10-11% van de aankoopprijs zijn.

De kosten zijn als volgt:

Juridische kosten: Dit is een minimum van € 1500 of 1% van de koopsom als de laatste bedrag hoger is. Btw (IVA) moet hieraan worden toegevoegd. Het Btw-tarief is momenteel 21%.

Notariskosten: Deze vergoeding wordt bepaald in de wet en is afhankelijk van de aankoopprijs. Voor de gemiddelde koopsom is dit 0,5% van die koopsom. Hoe hoger de prijs, des te lager het percentage. Deze kosten worden meestal betaald door de koper.

Registratie in kadaster: Vuistregel is 60% van de notariskosten. Deze kosten worden meestal betaald door de koper.

Overdrachtsbelasting (Impuesto sobre Transmisiones Patrimoniales – ITP): Deze belasting geldt voor elke verkoop van een huis na de eerste verkoop. Het wordt betaald door de koper en in het algemeen bedraagt het 8% van de inkoopprijzen op nationaal niveau. Autonome regio’s kunnen echter hun eigen tarief toepassen.

Overdrachtsbelasting op nieuw gebouwde woningen is 10%.

 

T: +34 603 240 042

E: info@andaluzaestates.com

Show Buttons
Hide Buttons
error: Content is protected !!