Zelf grond kopen en je eigen droomhuis (laten) bouwen wordt steeds populairder omdat je van voor naar achter exact kan bepalen wat je wilt hebben. Voor het laten bouwen van een huis is het belangrijk om een aantal zaken vooraf goed te bepalen, denk aan de vele kwaliteitsnormen, de snelheid waarmee gebouwd moet worden en of er al faciliteiten zijn voor stroom en water.

Wat kost bouwgrond in spanje?

Afhankelijk van de locatie, het uitzicht en of u bouwt in een stad of op het platteland hebben invloed op de prijs van bouwgrond. Hoe dichter bij zee, des te hoger de prijs. Zelfs tussen twee plaatsen die slechts op tien kilometer afstand van elkaar liggen kan het nog flink schelen.
Betaal je in het binnenland 40 euro per vierkante meter, diezelfde meter kan aan de kust 1.000 euro zijn.

Dan het bouwen van het huis

Kwaliteit, tijdsdruk en het materiaal dat wordt gebruikt hebben invloed op de bouwprijs maar ook de condities van het gebied, het ontwerp en de soort woning (gelijkvloers, meerdere verdiepingen, onder de grond) bepalen de prijs.
Vraag meerdere offertes op en vergelijk ze goed met elkaar. Als u zelf een architect neemt laat u hem dan een oordeel geven.

Overige kosten

Licenties, de architect, papierwerk en leges, electriciteitsmasten, water, registratie van de nieuwe woning, telefoon en BTW zijn bijkomende kosten die u niet moet onderschatten.

Nadat de woning is gebouwd, zijn er jaarlijkste kosten zoals onroerend goed belasting, gemeentelijke belastingen, verzekeringen etc. Daarnaast heeft u waarschijnlijk nog hypotheeklasten. Elders op deze site leest u meer over de hypotheekmogelijkheden die er zijn. Eerste wat u moet navragen bij de gemeente is: mag hier wel gebouwd worden en vervolgens, wat mag er gebouwd worden, welk percentage van de kavel mag bebouwd worden?
Laatste tip

De gemeente zegt wellicht dat er geen openstaande nota’s zijn, dat wordt soms geroepen omdat men geen volledige inzage heeft. Vraag naar waar de grond is ingeschreven, wellicht rust er al een claim op vanwege niet betaalde kosten voor de aanleg van water of elektriciteit.

error: Content is protected
Open chat
Hello, how can we help?